torsdag 6 december 2012

skintigrafi, besök, illamående och trött, trött och trött


4 okt -05
 
Jennifer börjar känna sig mycket bättre. Blåsorna börjar läka osv. Hon dricker bra också. Hennes pappa kom vid 11-tiden. Sen kom en massa sköterskor och kollade Jennifer och hennes dropp. Efter en liten stund kom gummans ansvarige läkare och berättade om funderingarna kring maten och att vi ska få prata med en dietist. Kl. 13 kom dietisten, vi snackade lite om vilken mat Jennifer ska äta. Den maten hon föreslog äter redan jag och Jennifer. Sen somnade Jennifer efter det. 

Vid 13.30 gick jag ner till entrén för att möta upp mamma o pappa. En gemensam god vän, skjutsade dem hit från Centralen. Jennifer blev jätteglad när hon fick se mormor och morfar. Och de blev glada av att se Jennifer också. De trodde hon skulle se sjukare ut, så de blev jätteglada av att se Jennifer så pigg. Vi satt och pratade en stund. Visade de runt på avd. för att visa hur fint det är. Jennifer och morfar somnade en stund. Jennifer dricker mer o mer. Skönt, hon kräks inte heller. Vid 19-tiden åkte mamma o pappa hem till lägenheten.  

På kvällen bakar en sköterska bullar på avd. Det är kanelbullens dag idag. Kul! Vi bjuds på kaffe o nybakta bullar. Jag tar in bullar till mig och Jennifer. Innan så har hon faktiskt klarat av att svälja flera tabletter. När jag kommer in med bullarna tar hon en vanilj bulle, åh vad gott säger hon. Hela bullen försvann!

Sen efter ett tag började hon få ont i huvudet och illa mående kom. Men hon kräktes inte i alla fall. Så skönt! Go natt! 

5 okt -05

Idag fick gumman göra en hörselkontroll. Samt att vi var på röntgen för att spruta in kontrastvätska i kroppen, inför skelettröntgen. Då injiceras ett radioaktivt ämne in i blodet. Och efter vi hade väntat ca 3 tim, så gick vi och röntgade hennes skelett som tog ca 20 min. Det kallas för skintigrafi.

Läkaren kom och kontrollerade Jennifer. Han tyckte vi skulle få åka hem en stund på permis. Så underbar läkare! Vi kom hem vid 14-tiden, mamma o pappa var hemma och tog emot oss. Mamma lagade lite god mat och vi bara umgicks.

Jennifers rum var nästan färdig renoverat. Målaren blev klar efter en timme. Men det var kallt och fuktigt i rummet. Jag plockade in databordet, säng, soffa och bordet lite provisoriskt, bara så att Jennifer kunde vara där. Men jag ville inte att hon skulle vara där länge. Tror inte det är så bra för henne.

Senare blev jag så trött. Blev irriterad, av någon anledning. Tog en cigg på balkongen sen skulle jag sova, hade jag tänkt. Men så blev det ju inte. Pratade med en granne som bor i samma port. Hon skulle flytta och ville sälja sin skinnsoffa. Vilket jag då köpte för 500kr. Fast det tog ju mamma och pappa hand om. Åh, vad de är snälla!

Hej o hå vad det gick undan sen. Jag och pappa bar ut gamla soffan till grovsoporna, sen upp till grannen och hämtade den "nya", som vi bar ner. Mycket skönare och finare. Och så fick jag möblera om i vardagsrummet som jag har väntat på. Kul med lite förändring! Sen är det kul för Jennifer också och få fint i sitt rum nu, när hon är sjuk. Plötsligt fick jag för mig att gå till tvättstugan. Så vid18-tiden så stack jag dit och var där fram till 21-tiden. Packade rena kläder inför i morgon osv. Jag och Jennifer somnade i soffan. Jag var visst trött! Suck… ibland måste man bara saker. Tror jag. Fattar inte att jag orkar. Vart får jag all kraft ifrån? Vet inte... men en sak är säker. Jag orkar tydligen mer än jag tror.

6 okt -05

Upp kl. 06.00, taxin kommer och hämtar oss kl. 07.00 för att åka iväg till sjukhuset, igen. När vi kom dit somnade vi om, till ca 9.30.
Sen tog de blodtryck, temp och vägning som vanligt. Läkaren och kuratorn kom och vi pratade lite. Sen pratade kuratorn lite med Jennifer, ensam. Jag gick ut på balkongen men efter en stund blev jag hämtad för Jennifer mådde illa. Jo då, nu började hon kräkas igen.

Mamma och pappa kom till sjukhuset vid 15-tiden. De hade med sig en massa presenter till Jennifer. Hon fick bla ett par dun tofflor, en nalle och pengar förstås. Jag var och köpte en mössa till Jennifer idag också. Hon tyckte den var fin. Natur vit med lite grått i tofsen. Det var sådan hon hade önskat sig. Jennifer somnade efter en stund.
 
Vid 16-tiden började kuren, den "gula" – Methotrexate. Den skulle hon ha i 4 tim sen tar det ca 3-4 dagar att "skölja" ur kroppen, så vi är kanske hemma på söndag. Jag räknar alltid dagarna tills vi får åka hem. Känns som om vi bor på sjukhuset snart. Men, giftet ska i alla fall ner till ett värde av 0,2 innan hon får åka hem.
Vi får se hur det blir med hockeyn på söndag. Om hon orkar. Jennifer har fått några biljetter av några djurgårdsspelare, som har varit här och hälsat på. Hon vill så gärna. Mamma och pappa åkte vid 21. Tråkigt! Ska försöka somna lite tidigare ikväll.
Go natt! 

7 okt -05

Vi sov länge idag. Det var skönt! Jennifers pappa hade redan kommit när vi vaknade. Läkare kom och berättade att de fått svar från skelettröntgen. Det såg bra ut. Cancern var bara i benet, där vi redan visste att den var, skönt. Åh, så underbart besked. Skönt när man får positiva besked.  

Jag och Jennifer somnade om igen, vid 14-tiden, sov till 17-tiden. Skönt och sova! Tror jag kan sova hur mycket som helst just nu.

Jennifer har mått illa hela dagen men inte kräkts, tack och lov. Är så trött på hennes kräkande. Och det är hon också, det vet jag. Nu har hon somnat efter att "nattisfolket" gett henne en Halldol. Den är mot illamående men man blir lite "simmig" i huvudet också, så nu sover min gumma. Hon är bara för söt, min älskade dotter.

8 okt -05 

Vaknade av att det var varmt i rummet. Vi får egentligen inte ha fönster öppna för det har hänt att 2 st. fönster har gått sönder. Men när en barnsköterska kom så tyckte hon det var instängt så vi fick ett handtag, så vi öppnade ett fönster. Bara en liten stund.

Jennifer var ledsen idag. Personalen har varit på henne om att göra ett lavemang. Hon har inte haft avföring på en vecka. Hon blev jätte ledsen! Hon hatar denna undersökning! Verkligen. Vi gick upp och promenerade en stund, sen blev hon kissnödig, hon satte sig på toa, jag fixade sängen. Mamma kom! ropade hon.
Jag behöver inte göra lavemang! Sa hon och skrattade. Åh, vad glad hon blev, jag med! 
Senare på kvällen spelade vi kort, var ute och promenerade på avd. satte oss i lekrummet och kollade i Ikea katalogen. Vi ska åka till Ikea och köpa saker till hennes rum på tisdag.
Imorgon ska vi åka hem om Jennifers värde är under 0,2. Och som det ser ut nu så blir det så.
På kvällen kom min kusin och hälsade på. Det var trevligt!
Telefonen, som vi har inkopplat till vårt rum har gått varm ikväll. Till slut orkade jag inte mer. Självklart är det kul när människor runt omkring oss, bryr sig. Men ibland blir det också så fruktansvärt jobbigt. Vill bara gömma mig och inte vara med längre. Gå upp i rök, liksom.

Just när folk frågar hur jag mår. Ja, vad tror folk. Att det är jättebra, eller? Men, vad ska man fråga då? Man kan ju fråga hur det går, istället. Tycker jag. Skulle vilja ha någon att ringa, som är ”där”, när jag vill. När jag vill gråta eller prata. Och inte prata om cancer. Den skiten står mig upp i halsen, redan. Kunde hon inte ha brutit benet istället? Bara undrar. Då hade det varit över snart. Varför?  

Idag käkade Jennifer bra. Frukosten blev 2 rostade mackor med kokt ägg. Hon har små käkat lite under dagen. På em/kväll ville hon ha makaroner med vitlök och ketchup. Till detta har hon tagit 3 st. Movicol och 2 glas Sprite. 

På kvällen var gamla Jennifer igång och slängde käft med mig. Gnällde lite över att hon ligger illa i sängen. Så underbart skönt! Det är min gumma det, som slänger käft.

Go natt! (igen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar